Fietsen veur de club (100 of 200 km)

We schrijven het jaar 2021. Nederland bevindt zich middenin de corona-crisis, de stadions zijn leeg en het betaald voetbal bevindt zich in zwaar weer. Enkele supporters kregen, onder het genot van een koud drankje, het idee om De Graafschap financieel te steunen. Het plan is om geld op te halen middels het trotseren van de befaamde Mont Ventoux. Een ideale manier om twee passies te combineren: De Graafschap en de fiets!

Inmiddels is de steun voor de club minder noodzakelijk, het plan is wat minder groots geworden en daardoor staat er een laagdrempelig evenement voor jong tot oud op de planning. Kortom, de eerste editie van Fietsen veur de Club is geboren. Samen met onder andere de stichting De Graafschap Verbindt en Bergh in het Zadel gaan we (supporters) op 4 juni 2022 een idee, dat ooit klein begon, groots maken.

Schrijf je in voor de toertocht van 100 of 200 kilometer en maak direct kans op een Cannondale Adventure EQ fiets!

 

Inschrijven 100 kilometer of 200 kilometer kan via de 'Fiets mee!' knop.
Inschrijven 100 of 200 kilometer kan tot uiterlijk 15 mei via de 'Fiets mee!' knop.

 

Eén van de activiteiten op deze bijzondere dag, 4 juni 2022, betreft de toertocht van 100 of 200 kilometer, dwars door onze mooi Achterhoek. Deze ronde start en eindigt bij het mooiste stadion van Nederland: stadion de Vijverberg. De tocht voert je langs autoluwe wegen en onderweg zijn er, afhankelijk van de gekozen afstand, twee of vier stempelposten ingericht. Bij deze stempelposten is er mogelijkheid tot toilet gebruik, is er technische ondersteuning, EHBO en kan er eten- en drinken genuttigd én bijgevuld worden.

 

Route 100 kilometer (rood), route 200 kilometer (rood en blauw samen)

 

Deelnemen kan als individu of als team. Starten kan, afhankelijk van de gekozen route, tussen 06:00 en 08:00 of 11:00 en 13:00, er is voldoende parkeerplek aanwezig in de omgeving van de startlocatie. Er zal gestart worden in kleine groepen om een groot peloton te voorkomen. De route wordt niet uitgepijld. Deelnemers ontvangen, in de week voor het evenement, een mail met een GPX bestand en nadere informatie.

Voor slechts €19,54 open je een account om deel te nemen aan deze toertocht. Zodra dit saldo is opgehoogd tot minimaal €100,- (ook wanneer je deelneemt als teamlid) wordt de inschrijving definitief. Deel, na opening van je account, je unieke link met familie, vrienden en fietsmaten om zoveel mogelijk geld in te zamelen.
Zoals eerder benoemd zamelen we dit geld in voor het goede doel. Voor de 5 deelnemers van de toertochten met het hoogst aantal donaties zullen er grote, mooie en bijzondere prijzen zijn. Deze prijzen worden uitgereikt na afloop van de tochten.

Deelname is inclusief;

 • Deelname aan deze unieke toertocht dwars door de Achterhoek;
 • Start en finish op een unieke locatie: Stadion De Vijverberg;
 • Een stempelpostenkaart;
 • Koffie en/of thee voor de start;
 • Verzorgingsposten inclusief eten, drinken, technische ondersteuning en EHBO;
 • T-shirt als aandenken aan deze bijzondere dag;
 • Unieke De Graafschap fietssokken t.w.v. €8,99 (ook apart bij te bestellen);
 • Gratis pastamaaltijd na de finish;
 • Na afloop: toegang tot een hapje en een drankje binnen de poorten van stadion De Vijverberg, met hoogtepunt de onthulling van het opgehaalde bedrag én de prijswinnaars;
 • Mogelijkheid tot de aanschaf van een uniek De Graafschap wielershirt voor €54,- in plaats van de oorspronkelijke €59,-.
 • Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor verkeersveiligheid. De organisatie van Fietsen veur de Club is niet aansprakelijk en verantwoordelijk voor eventuele ongevallen en schade.

 

 

Goede doelen

Fietsen veur de Club staat in het teken van fietsen voor het goede doel. Iedere deelnemer fietst en zamelt namelijk geld in voor Bergh in het Zadel, geld dat ten goede komt aan onderzoek naar kanker. Naast dit belangrijke doel wordt ook geld ingezameld voor het realiseren van het Graafschap Museum, een volksclub als De Graafschap verdiend namelijk een museum voor en door supporters. Een museum is bij uitstek ook een plek wat ingezet kan worden voor de maatschappelijke activiteiten van De Graafschap Verbindt. Zo kunnen scholieren en studenten kennismaken met de geschiedenis van De Graafschap en kan er naar hartelust herinneringen worden opgehaald. De Graafschap Verbindt heeft het project Veur Altied wat sociale ontmoetingen tussen 55 plussers stimuleert en ze zijn bezig met het opzetten van De Graafschap Football Memories.

Football Memories richt zich op de doelgroep ouderen die eenzaam zijn of beginnende dementie hebben. In dit project staat samen collectieve (voetbal)herinneringen ophalen centraal en worden
sociale ontmoetingen gestimuleerd. Ontmoetingen die voor deze doelgroep niet altijd vanzelfsprekend zijn.
Een bijeenkomst van Football Memories duurt 90 minuten inclusief ‘theepauze’. Willem II is een van de eerste Nederlandse clubs die met dit project aan de slag ging.

Uniek wielershirt

In samenwerking met Tom Leezer, voormalig profwielrenner bij onder andere Rabobank en Team Jumbo Visma, is er een uniek De Graafschap wielershirt ontworpen. Onderstaand wielershirt is te bestellen voor slechts €59,-.

Deelnemers aan de toertocht van 100 of 200 kilometer krijgen een korting van €5,-.

Bestel het shirt uiterlijk 10 april, dan wordt de bestelling geleverd in juni.

Video kan afwijken van het uiteindelijke product.

 

Vragen?

Neem gerust contact op via onderstaand e-mailadres:
fietsenveurdeclub@degraafschap.nl

Beschikbare activiteiten:

 • 100 km
 • 200 km
06/06/2022
10:08
Bekijk alle
  Bekijk alle
04/05/2022 | 19:54

Strava, Fietsen veur de club

Volg op Strava hoe andere deelnemers zich voorbereiden op het evenement "Fietsen veur de club", de toertocht van ruim 100 of 200km door de Achterhoek. https://www.strava.com/clubs/1017063

Al ruim 30 jaar zetten wij ons in voor meer onderzoek naar kanker. Dit doen we door het werven van fondsen die vervolgens rechtstreeks worden ingezet voor de financiering van wetenschappelijke onderzoeken die we zelf uitzoeken. We werken met honderden vrijwilligers en hebben als stichting geen winstoogmerk. Ieder wetenschappelijk onderzoek vindt plaats na goedkeuring en onder auspiciën van KWF. Zij brengen geen kosten voor in rekening, zodat de volledig sponsorgelden naar de onderzoeken gaan.