Rolf Buunk

Rolf Buunk

( Lid van team: Team Eventgoose )

Mede-initiatiefnemer van Fietsen veur de Club!

Het moet ergens in het jaar 2005 geweest zijn. Als jongetje van 12 jaar keek ik op televisie naar de grootste koers op aarde: de Tour de France. Er ontstond bij mij een vlammetje. Een vlammetje dat enthousiasme en passie aanwakkerde. Ik raakte gefascineerd door de grote namen in de wielersport. Volwassen mannen die met oerkracht de grootste bergen overwonnen en met ruim 40 kilometer per uur toeschouwers voorbij raasden.

Ik wist het zeker: dit wil ik ook! Zo kwam het voor dat ik het industrieterrein gebruikte als wielerbaan en de buurkinderen mobiliseerde als ware soigneurs. Overdag keek ik er al naar uit om ‘s avonds ‘Tour de Fransje’ te kunnen spelen.

Al snel kreeg ik mijn eerste racefiets en werd ik lid van RTC De Wildt, daarmee werd mijn eerste wielertenue ook een feit. In de zomervakanties gingen we vaak kamperen in het fietswalhalla van Nederland, Zuid-Limburg. Hier trok ik vaak, zonder navigatie, uren de regio in. Op zoek naar de Keutenberg, de Cauberg en de Gulperberg. En ja hoor, allemaal werden ze gevonden en overwonnen.

In de jaren daarna fietste ik met fases. Vaak werd mijn enthousiasme in de zomer, het koersseizoen, weer aangewakkerd en mocht het stalen ros in de winterperiode, vergezeld door een laag stof, tot rust komen.

Bij het sluiten van de sportscholen, zo’n 1,5 jaar geleden, wist ik het direct: dit is het moment om één van mijn grootste passies weer op te gaan pakken. De tweewieler kreeg een kleine onderhoudsbeurt en de eerste kilometers werden een feit, een heerlijk gevoel.

Inmiddels ben ik 10.000 kilometer verder en fitter dan ooit. Wekelijks heb ik zo’n 4 tot 5 trainingen op het programma staan en er staat inmiddels ook een nieuwe fiets in de schuur. Eén ding weet ik dan ook zeker, dit ga ik niet meer loslaten.

Mooie bijkomstigheid is het ontstaan van de combinatie met mijn grootste passie, De Graafschap. Vorig jaar, onder het genot van een biertje, ontstond het idee om te ‘fietsen veur de club’. Aanvankelijk was het plan het trotseren van de befaamde Mont Ventoux. Uiteindelijk is het een tocht van 200KM door onze mooie achterhoek geworden (in combinatie met kleinere tochten en kidsactiviteiten). Middels de fiets zullen we op deze dag, 4 juni 2022, jong tot oud verbinden met de mooiste club en regio van het land.

Zelf kruip ik uiteraard ook op de fiets met als doel het volbrengen van de 200 kilometer lange tocht. Voor
mij persoonlijk een mooie uitdaging waarin ik mijn eigen grenzen kan verlengen. Overstijgend zal ik met mijn prestatie geld inzamelen voor het De Graafschap museum en Bergh in het Zadel. Een stichting waarmee geld wordt ingezameld voor kankeronderzoek.

Steun jij mij en daarmee het goede doel? Doneren kan via onderstaande link!
https://donaties.berghinhetzadel.nl/actie/rolf-buunk

Beschikbare activiteiten:

  • 100 km
  • 200 km
03/06/2022
19:23

Suderwick

Bekijk alle

Al ruim 30 jaar zetten wij ons in voor meer onderzoek naar kanker. Dit doen we door het werven van fondsen die vervolgens rechtstreeks worden ingezet voor de financiering van wetenschappelijke onderzoeken die we zelf uitzoeken. We werken met honderden vrijwilligers en hebben als stichting geen winstoogmerk. Ieder wetenschappelijk onderzoek vindt plaats na goedkeuring en onder auspiciën van KWF. Zij brengen geen kosten voor in rekening, zodat de volledig sponsorgelden naar de onderzoeken gaan.