Roland Kuiper

meer onderzoek, meer kennis, meer genezing

Als kankeronderzoeker in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en hoogleraar moleculaire genetica in het UMC Utrecht zet ik mij met mijn team dagelijks in voor verbetering van kennis en zorg voor kinderen met kanker. Als onderzoekers weten wij als geen ander dat doorbraken in kankeronderzoek veel tijd en dus ook veel geld kosten, geld dat voor het overgrote deel bijeengebracht moet worden door donaties.

Bergh in het Zadel heeft ons onderzoek al meerdere malen ondersteund, en daar ben ik hen ontzettend dankbaar voor. De vorige tocht in 2019 naar Leipzig heb ik voor het eerst ook zelf meegefietst. Het was voor mij een geweldige ervaring om ruim een week op te trekken met renners en vrijwillegers die zich zo met hart en ziel inzetten voor het kankeronderzoek. Eigenlijk zou elke onderzoeker dit moeten meemaken.

Voor mij was er geen twijfel om wederom mee te fietsen, dit keer om het geweldige onderzoek van mijn collega’s in Nijmegen mogelijk te maken.

16/05/2023
11:12

Anoniem

Bekijk alle

Al ruim 30 jaar zetten wij ons in voor meer onderzoek naar kanker. Dit doen we door het werven van fondsen die vervolgens rechtstreeks worden ingezet voor de financiering van wetenschappelijke onderzoeken die we zelf uitzoeken. We werken met honderden vrijwilligers en hebben als stichting geen winstoogmerk. Ieder wetenschappelijk onderzoek vindt plaats na goedkeuring en onder auspiciën van KWF. Zij brengen geen kosten voor in rekening, zodat de volledig sponsorgelden naar de onderzoeken gaan.