M
Michel Elshof

Fietsen voor Bergh in het Zadel - Hanzetocht 2023

Van 13 t/m 20 mei 2023 ga ik meedoen met de Hanzestedentocht voor Bergh in het Zadel. In 2023 viert de Hanzestedenbond haar 800-jarig bestaan en zo is het idee ontstaan voor een 8-daagse fietstocht van 1.100 km en 10.000 hoogtemeters langs de Hanzesteden in Duitsland.
Na de Klaverviertocht in 2015 en de tocht Bergh-Leipzig-Bergh in 2019 zal dit mijn derde tocht worden die ik meefiets voor Bergh in het Zadel. 

Bergh in het Zadel is in 1989 opgericht en heeft als doel het inzamelen van geld voor de kankerbestrijding door middel van eigen evenementen of activiteiten door anderen georganiseerd. Bergh in het Zadel heeft geen winstoogmerk. Dat is ook een van de reden waarom ik meefiets met Bergh in het Zadel.

Al het geld wat binnenkomt gaat rechtstreeks naar projecten voor kankeronderzoek zonder dat er maar 1 euro ergens aan de strijkstok blijft hangen. De medische commissie van Bergh in het Zadel onderzoekt of de voorgedragen onderzoeken (door KWF en Radboud Oncologiefonds) geschikt zijn voor financiële ondersteuning en bijdragen aan wetenschappelijke onderzoek naar kanker. Het bestuur van Bergh in het Zadel ontvangt vervolgens een voorstel en maakt daar uit een keuze voor een nieuw project.

Iedereen komt op enig moment met deze vreselijke ziekte in aanraking; ook ik heb de afgelopen jaren mijn vriend Edwin en schoonzus Thea verloren aan deze ziekte. Zelf ben ik een fanatiek duursporter en fiets daarom mee om mijn steentje bij te dragen aan het terugdringen van kanker. Om dit dan samen met mijn zoon Ids, broer Haico en buurman Theo te kunnen doen maakt het allemaal nog specialer.

Steunt u mij in een bijdrage voor Bergh in het Zadel?

 

18/05/2023
16:15

Marcel

Bekijk alle

Al ruim 30 jaar zetten wij ons in voor meer onderzoek naar kanker. Dit doen we door het werven van fondsen die vervolgens rechtstreeks worden ingezet voor de financiering van wetenschappelijke onderzoeken die we zelf uitzoeken. We werken met honderden vrijwilligers en hebben als stichting geen winstoogmerk. Ieder wetenschappelijk onderzoek vindt plaats na goedkeuring en onder auspiciën van KWF. Zij brengen geen kosten voor in rekening, zodat de volledig sponsorgelden naar de onderzoeken gaan.