Marcel Kraaijvanger

Niet aan de zijlijn toekijken, maar in actie komen.

Tijdens de voorbereiding naar de Hanzetocht 2023 werden wij opnieuw geconfronteerd met de impact van de ziekte kanker. Mijn vader Theet Kraaijvanger is na een zeer korte periode van 5 weken na het ontdekken van uitgezaaide slokdarmkanker op 4 April 2023 op 83 jarige leeftijd overleden. Onwerkelijk en verdrietig maar vastberaden geeft dit overlijden mij kracht en motivatie om deze tocht te voltooien en mij te blijven inzetten in de strijd tegen kanker.

 

“Liefde maakt verdriet lichter, verdriet maakt liefde sterker”

Deze woorden hebben voor mij en mijn familie een bijzondere betekenis en iets wat we de afgelopen jaren hebben ondervonden. In september 2011 kregen wij te horen dat mijn moeder een ongeneeslijke vorm van alvleesklierkanker had. Een half jaar later is ze dan ook op 68 jarige leeftijd overleden aan deze vreselijke ziekte. Nauwelijks gewend aan het feit dat je moeder er niet meer is kregen we exact 4 jaar later te horen dat mijn zus (47 jr) ook een ongeneeslijke vorm van kanker heeft. Mijn zus is eind 2016 overleden aan uitgezaaide sarcomen. Buiten dat je er zo veel mogelijk voor ze wil zijn en al het mogelijk wil doen, sta je als zoon/broer vaak machteloos aan de zijlijn.

Doordat ik al jaren fanatiek fietser ben was het voor mij al snel duidelijk dat ik door een sportieve prestatie te koppelen aan goed doel ik daadwerkelijk iets kan doen. In 2017 heb meegedaan aan Alpe d'Huzes en nu heb ik mij opgegeven voor Bergh in het Zadel om zo een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker. Tijdens de behandelingen van mijn moeder en zus hebben we ervaren dat tijd kostbaar is en dat er echt resultaten worden geboekt door onderzoek. Mijn zus is behandeld door Dr. Ingrid Desar die door een donatie van BIHZ de mogelijkheid heeft gekregen om een onderzoek te doen naar behandeling van jongeren met uitgezaaide sarcomen.

Daarom wil ik in actie komen en de sportieve uitdaging aangaan om de Hanzetocht 2023 te volbrengen. Daarnaast wil ik door diverse acties ook zoveel mogelijk geld inzamelen omdat er nog steeds veel geld nodig is om kanker niet een synoniem voor de dood te laten zijn.

26/06/2023
22:45

Anoniem

Bekijk alle

Al ruim 30 jaar zetten wij ons in voor meer onderzoek naar kanker. Dit doen we door het werven van fondsen die vervolgens rechtstreeks worden ingezet voor de financiering van wetenschappelijke onderzoeken die we zelf uitzoeken. We werken met honderden vrijwilligers en hebben als stichting geen winstoogmerk. Ieder wetenschappelijk onderzoek vindt plaats na goedkeuring en onder auspiciën van KWF. Zij brengen geen kosten voor in rekening, zodat de volledig sponsorgelden naar de onderzoeken gaan.