J
Joost Berndsen

Elke €uro helpt! #kwf #BihZ2023

Sinds 2016 zijn wij als Altop Groep ambassadeur van Bergh in het Zadel. Ikzelf doe nu voor de tweede keer mee. De voorgaande editie, de Bergh-Leipzig-Bergh tocht, was een hele mooie ervaring.

Graag wil ik mij weer inzetten voor de komende editie, Hanzetocht 2023. In 2023 viert de Hanzestedenbond haar 800-jarig bestaan. Zo ontstond het idee voor een 8-daagse fietstocht langs Hanzesteden in Duitsland. Van 13 t/m 20 mei 2023 gaan de renners en begeleiders op pad om maar liefst 1.100 km en 10.000 hoogtemeters te fietsen.

De combinatie van campagnevoeren, geld inzamelen, sportief bezig zijn en mensen inspireren; dat is wat de uitdaging zo mooi maakt. Bij Altop proberen we ook de mensen te stimuleren om meer te bewegen. Dat doen we bijv. door op vrijdagmiddag een “rondje van de zaak” te fietsen. Zo proberen we een laagdrempelige opstap te creëren om te gaan fietsen (mountainbike, wielrennen en tegenwoordig ook ‘gravelen’). Al meerdere collega’s hebben dit doorgezet en hebben het als hobby opgepakt.

Het fietsen zit dus al aardig in ons DNA. Wat ik persoonlijk ook fijn vind, is dat meerdere fietsmaatjes van mij deze editie van BihZ ook meegaan. Hierdoor kunnen we elkaar mooi scherp houden en deze winter lekker doortrainen. Ook zal dit een positieve uitwerking hebben op eventuele acties die we willen gaan doen om ons streefbedrag bij elkaar te krijgen.

Het wielershirt van de voorgaande editie heb ik met trots laten inlijsten en thuis aan de muur gehangen. Deze heb ik na de tocht niet meer gedragen, omdat wij met onze eigen officieuze fietsclub “Gas op die Lolly” (in de volksmond ‘GodL’ genoemd) eigen wielerkleding hebben. Deze wordt regelmatig gespot in en om het mooie Montferland.

Samen trappen we zoveel mogelijk geld bij elkaar om ervoor te zorgen dat er niemand meer aan kanker dood hoeft te gaan. Samen tegen kanker, voor het leven!

Steun mij in deze missie, alle donaties zijn welkom. Dit kan d.m.v. doneren van euro's via de link op mijn pagina,

Ik ga flink trainen, gaan jullie flink doneren ?

Elke €uro helpt!
#kwf #BihZ2023

20/05/2023
06:34

Dennis

Bekijk alle

Al ruim 30 jaar zetten wij ons in voor meer onderzoek naar kanker. Dit doen we door het werven van fondsen die vervolgens rechtstreeks worden ingezet voor de financiering van wetenschappelijke onderzoeken die we zelf uitzoeken. We werken met honderden vrijwilligers en hebben als stichting geen winstoogmerk. Ieder wetenschappelijk onderzoek vindt plaats na goedkeuring en onder auspiciën van KWF. Zij brengen geen kosten voor in rekening, zodat de volledig sponsorgelden naar de onderzoeken gaan.