Frank van Leeuwen

Alles voor het onderzoek

Ik werk als groepsleider research in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Dit is een gespecialiseerd onderzoeks ziekenhuis dat volledig is ingericht op de behandeling van en zorg voor kinderen met kanker. Sinds de opening van het centrum in 2018 worden alle kinderen in Nederland die de diagnose kinder kanker krijgen behandeld in het Máxima. Na het begin van de oorlog in Oekraine worden ook Oekraïense kinderen in ons centrum opgevangen en behandeld.

De aandacht van mijn groep gaat vooral uit naar Acute Leukemie bij kinderen, de meest voorkomende vorm van kinderkanker. Ons onderzoek richt zich hierbij op het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden die niet alleen een betere kans op genezing geven, maar ook de lange-termijn complicaties van de vaak intensieve behandeling verminderen.

Voor de financiering van ons onderzoek zijn wij voor een groot deel afhankelijk van fondsen als KWF en KiKa. Wij zijn dan ook erg dankbaar voor deze steun. Op dit moment worden twee van onze onderzoeksprojecten gefinancierd door KWF.  Bergh in het Zadel spant zich al dertig jaar in om geld in te zamelen voor kanker onderzoek, in nauwe samenwerking met de KWF kankerbestrijding. Dat doen ze op een zeer professionele manier en ik ben al jaren erg onder de indruk van het enthousiasme en inzet van de talloze vrijwilligers en ambassadeurs die dit mogelijk maken. In de afgelopen 10 jaar heeft Bergh in het Zadel al twee keer één van onze KWF projecten geadopteerd. Dat betekent dat zij de financiering van deze projecten hebben overgenomen. Uit dankbaarheid hiervoor en om iets terug te kunnen doen, rijden collega Roland Kuiper en ik nu voor de tweede keer mee. Wij voelen ons inmiddels ook echt deel van de Bergh in het Zadel familie. Ik hou natuurlijk ook gewoon van fietsen en de gezelligheid die zo'n sponsortocht met zich meebrengt!  Ik wil dan ook graag, mede namens de jonge patientjes van het Prinses Máxima Centrum, een beroep doen op uw vrijgevendheid.

20/05/2023
10:11

Anoniem

Bekijk alle

Al ruim 30 jaar zetten wij ons in voor meer onderzoek naar kanker. Dit doen we door het werven van fondsen die vervolgens rechtstreeks worden ingezet voor de financiering van wetenschappelijke onderzoeken die we zelf uitzoeken. We werken met honderden vrijwilligers en hebben als stichting geen winstoogmerk. Ieder wetenschappelijk onderzoek vindt plaats na goedkeuring en onder auspiciën van KWF. Zij brengen geen kosten voor in rekening, zodat de volledig sponsorgelden naar de onderzoeken gaan.