Edward Raben

Ik strijd voor meer tijd.

Mijn naam is Edward Raben en samen met mijn vrouw Mirjam en onze kinderen Sienna en Luca wonen we met veel plezier in Nieuw-Dijk. Als financieel planner bij ABN AMRO ben ik hele dagen met cijfers bezig maar in mijn vrije tijd ben ik een paar keer per week actief bij de plaatselijke voetbalclub Sprinkhanen. Daarnaast probeer ik wekelijks 3 keer op de racefiets te zitten.

In 2001 werden wij als gezin keihard geconfronteerd met de ziekte kanker. Zo vanuit het niets werd mijn jongere broer Maurits ernstig ziek en later bleek dat hij een zeer zeldzame vorm van hersentumor had. Uiteindelijk heeft hij in 2003 de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte verloren. En hij was nog zo jong. Tijdens deze periode maar ook in periodes daarna bij andere dierbaren hebben wij dan ook van dichtbij kunnen ervaren hoe waardevol het is om samen meer tijd te mogen hebben. Tijd die op dat moment extra kostbaar is. Tijd die dan maar zo kort lijkt te zijn maar die door onderzoek wellicht wel gerealiseerd kan worden. Ook al is het maar voor even. 

Toen heb ik min of meer ook besloten om me sterk te gaan maken voor onderzoek tegen kanker. Ik was altijd al een vervent sporter en voor mij was het dan ook duidelijk dat ik graag een sportieve prestatie wilde gaan koppelen aan een inzamelen van geld voor dit goede doel. Bergh in het Zadel volgde ik daarnaast al jaren en samen met vele vrijwilligers geheel belangenloos geld inzamelen voor onderzoek tegen kanker spreekt mij enorm aan.  

Daarom wil ik graag de sportieve uitdaging aangaan om in mei 2023 de Hanzetocht tot een goed einde te brengen. Opgeven is daarbij géén optie. Hopelijk kan ik samen met al die andere vrijwilligers zoveel mogelijk geld inzamelen om dit speciale onderzoek te steunen. En alle kleine beetjes helpen daarbij. 

18/05/2023
20:59

Anoniem

Bekijk alle

Al ruim 30 jaar zetten wij ons in voor meer onderzoek naar kanker. Dit doen we door het werven van fondsen die vervolgens rechtstreeks worden ingezet voor de financiering van wetenschappelijke onderzoeken die we zelf uitzoeken. We werken met honderden vrijwilligers en hebben als stichting geen winstoogmerk. Ieder wetenschappelijk onderzoek vindt plaats na goedkeuring en onder auspiciën van KWF. Zij brengen geen kosten voor in rekening, zodat de volledig sponsorgelden naar de onderzoeken gaan.