Berry Evers

Het moment dat ik het nieuws hoorde stond alles even stil.

Even voorstellen:

Mijn naam is Berry Evers, gelukkig met Ingrid en onze drie kinderen Bengt, Mette en Sverre. We wonen op een heerlijke plek in het buitengebied van Wehl. Ik werk als ontwikkelaar bij BPD Ontwikkeling en ben voorzitter van de sponsorcommissie van Concordia Wehl. In mijn vrije tijd ben ik te vinden op voetbalcomplex de Grindslag, mijn (spinning)fiets, in De Kuip of onze tuin.

Bergh in het Zadel:

Als voetballer van Concordia kwam ik in aanraking met Bergh in het Zadel. Onze trainer Huub van Laarschot, fietste iedere editie van de Bergh in het Zadel tocht mee. Hij motiveerde de leden van de voetbalclub om hem en de stichting te steunen. Jaarlijks organiseren we een van de grootste jeugdtoernooien van Nederland en dan wordt er geld ingezameld voor deze goede doelen stichting die kankeronderzoek ondersteunt. Huub inspireerde mij destijds al om deze tocht eens te gaan fietsen. Zo stelde afgelopen jaren ook Simone Pastoors mij die vraag.

Met haar heb ik de hoofdredactie gevormd voor het jubileumboek 100 jaar Concordia dat in 2014 is verschenen. Zij is als journalist vanaf het begin betrokken bij de Ambassadeur; het jaarlijkse magazine van Bergh in het Zadel. Als secretaris van de jubileumcommissie heb ik, samen met toenmalig voorzitter van de sponsorcommissie Eugène Alofs, in 2013 de samenwerking tussen Concordia Wehl en de stichting officieel gemaakt. Twee promotieborden met de gezamenlijke logo’s werden door medeoprichter van Bergh in het Zadel Wim Hendriksen onthuld. Met daarop de kreet ‘Meer dan voetbal’ laat onze voetbalclub zien dat het naast voetbal ook een warm hart heeft voor goede doelen.

Met een deel van de sponsorinkomsten uit het jubileumjaar, hebben we tijdens de finish van de fietstocht in 2015 een geweldige cheque van € 7500 aangeboden. Verder is er een succesvolle bijeenkomst geweest voor onze sponsoren en de Ambassadeurs van Bergh in het Zadel bij De Graafschap, deze werd gehost door sportcommentator Hans Kraaij.

Naast voetbal speelt fietsen een rol in mijn leven. Ik probeer wekelijks twee keer op mijn fiets te stappen of te spinnen. Het is heerlijk om zo mijn hoofd leeg te maken. Ik ben lid van WTV Centurion en veel leden fietsen de vierjaarlijkse tochten van Bergh in het Zadel. Keer op keer krijg je te horen dat het een onvergetelijke ervaring is. Zo ook bij Totalfit waar ik spinningles geef en regelmatig (oud) deelnemers van de tochten tegenkom.

Net als bijna iedere deelnemer heb ik van heel dichtbij te maken gehad met de ziekte. Mijn ouders kregen kort na elkaar kanker. Gelukkig geen uitzaaiingen en inmiddels zijn ze hersteld, maar je weet dat het terug kan komen. Het moment dat ik het nieuws hoorde stond alles even stil. Toen heb ik besloten.... ik fiets mee en passend bij het clublied van Feyenoord: geen woorden maar daden. Ik ben wel in voor een mooie uitdaging en ga een sportieve bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker.

Ga je me daarbij financieel ondersteunen? Het volledige sponsorgeld gaat rechtstreeks naar wetenschappelijk onderzoek in verschillende academische ziekenhuizen.

Foto's Robin Sommers / http://www.robinsommers.nl/ 

22/05/2023
10:23

Evers Adviesburo voor Civieltechniek

Bekijk alle

Al ruim 30 jaar zetten wij ons in voor meer onderzoek naar kanker. Dit doen we door het werven van fondsen die vervolgens rechtstreeks worden ingezet voor de financiering van wetenschappelijke onderzoeken die we zelf uitzoeken. We werken met honderden vrijwilligers en hebben als stichting geen winstoogmerk. Ieder wetenschappelijk onderzoek vindt plaats na goedkeuring en onder auspiciën van KWF. Zij brengen geen kosten voor in rekening, zodat de volledig sponsorgelden naar de onderzoeken gaan.